Uw Nutri-Score verbeteren!
De meest gezonde productkeuze maken binnen een productcategorie. Om consumenten hierbij te helpen, wordt de Nutri-Score gevoerd in verschillende Europese landen. Met dit voedselkeuzelogo is in één oogopslag duidelijk welke product de meest gezonde keuze is. Een gezond(er) product loont dus. Daarom heeft Royal Koopmans een tailor made systeem ontwikkeld om de Nutri-Score van gecoate vis, kip, vlees, snack en veggie producten te verbeteren.
Wij hebben de tools om uw Nutri-Score te verbeteren!
De Nutri-Score berekening
De berekening van de Nutri-Score is gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uit Frankrijk en helpt om sneller keuzes te maken voor een evenwichtige voeding.
Producten krijgen plus- en minpunten op basis van de voedingswaarde en gebruikte ingrediënten. Op basis van de totaalscore krijgt een product een A, B, C, D of E. Een donkergroene A staat voor de meest gezonde samenstelling. Producten met de minst gezonde samenstelling krijgen een rode E.
Royal Koopmans heeft een tailor made systeem ontwikkeld, dat de Nutri-score verbetert zonder een negatief effect op de smaak of textuur van uw product.
Nutri-Score Pluspunten | Nutri-Score Minpunten |
---|---|
eiwit | energiegehalte (kcal) |
vezel | suikers |
groente en fruit | verzadigd vet |
peulvruchten | zout |
noten |
Meer informatie over de berekening van de Nutri-Score
Het Nutri-Plus assortiment
Bij Royal Koopmans leveren we maatwerk, want geen enkel product of productlielijn is gelijk. Met onze ingrediënten op basis van tarwe kunnen we waarde toevoegen aan elke laag van uw product. Hiervoor is een speciale Nutri-Plus lijn ontwikkeld met extra voedingsrijke ingrediënten zoals vezels en eiwitten. Deze zijn helemaal af te stemmen op uw product voor een maximale verbetering van de Nutri-Score.
De Nutri-Plus lijn bestaat uit:
- Nutri-Plus Predust
- Nutri-Plus Batter
- Nutri-Plus Breadcrumbs
- Nutri-Plus Binding
Whitepaper: Nutri-Score - van E naar A
Benieuwd welke Nutri Score verbetering mogelijk is voor uw producten? Onze KIEM technoloog Philip Schippers en Innovatie technoloog Jan Krijgsheld duiken in de wereld van de Nutri-Score. Hiervoor hebben zij een whitepaper samengesteld met inzichten in het systeem van Nutriscore. Hierin laten we zien hoe de Nutri-Score positief beïnvloed kan worden. De whitepaper is GRATIS en exclusief voor foodprofessionals (productie, distributie & verkoop).
- Wat bepaalt de Nutri-Score?
- Welke zaken hebben positief invloed op de Nutri-Score?
- Hoe kan de Nutri-Score worden beïnvloed zonder concessies aan smaak of kwaliteit
- Wat gebeurt er in Europa op het gebied van Nutri-Score
- Waarom is het belangrijk een goede Nutri-Score na te streven?
- Wat gebeurt er in Europa op het gebied van Nutri-Score?
- Best-practise voorbeelden