Batters
De vraag naar producten met een lekker krokant korstje groeit. Het basis product moet natuurlijk mals blijven en alle goede eigenschappen behouden. Onze batters zorgen hiervoor! Ze verbinden het basisproduct met de crumb of creëren zelfstandig een smakelijk krokant toplaagje.
Een gebalanceerde mix
De batters zijn zorgvuldig opgebouwd uit een gebalanceerde mix van bloem, water, tarwezetmeel of mailbloem, peper en zout. De pure graankorrel is het vertrekpunt. Afhankelijk van de klantwensen worden natuurlijke extra's toegevoegd, zoals specerijen. In onze geavanceerde mengerij worden de ingrediënten nauwkeurig gemengd. Zo ontstaan batters met sterke hechteigenschappen in vele soorten: adresion batters, cohesion batters, functionele batters en batters met een smaak of kleur.
We bieden meer dan 100 soorten batters, geschikt voor het verrijken van kip, andere vleessoorten, vis, snacks, groente, vega, en aardappelproducten. Als hechtmiddel met een hoog eiwitgehalte is het de perfecte brug tussen basisproduct en de crumb.
Het basisproduct blijft heel mals, bovendien kan de batter de productomvang vergroten. Als deeglaagje zorgt de batter zelfstandig, dus zonder crumb, voor een heerlijk krokant korstje rond bijvoorbeeld vis of kip. Mét behoud van de waardevolle eigenschappen van het basisproduct.
Naast onze bestaande batters die u in ons assortiment vindt, ontwikkelen we ook continu nieuwe en verrassende batters op maat die geschikt zijn voor speciale toepassingen. Bijvoorbeeld onze Anti-leak Batter of het FryLess concept, wat zorgt voor een krokant eindproduct na bereiding in oven of Airfryer.