Spring naar inhoud

De lekkerste oliebollen

In onze zoektocht naar het geheim achter het bakken van de perfecte oliebol, hebben we de expertise ingeschakeld van niemand minder dan Meester Boulanger Wietse Schiere.

Een écht goede oliebol is luchtig met een krokante buitenkant, heeft een volle smaak, de vulling is mooi verdeeld en is niet vet aan de rand.

Wietse Schiere

3 baktechnische tips voor de lekkerste oliebollen

Uit de praktijk: zo bakt bakker Hendri Jonker - oliebollenkampioen 2019 - zijn oliebollen

“Wij geven de voorkeur aan werken met een kant & klare oliebollenmix! Dit klinkt misschien verrassend, maar de Oliebollenmix Patent Premium van Koopmans geeft ons kwalitatief gezien een mooier resultaat. Ook het deeg blijft lang mooi, zodat je deze ook na een tijdje nog steeds goed kunt doseren. Je kunt alleen gist & water toevoegen, maar een écht lekkere oliebol krijg je door hier je eigen handtekening aan te durven geven. Voeg simpelweg toe wat je zelf goed vindt. Met deze combi zijn wij kampioen geworden.”