De lekkerste oliebollen
In onze zoektocht naar het geheim achter het bakken van de perfecte oliebol, hebben we de expertise ingeschakeld van niemand minder dan Meester Boulanger Wietse Schiere.
Tips & trucs van Meester Boulanger en oliebollenkeurmeester Wietse Schiere
Een écht goede oliebol is luchtig met een krokante buitenkant, heeft een volle smaak, de vulling is mooi verdeeld en is niet vet aan de rand.
3 baktechnische tips voor de lekkerste oliebollen
1. Werk met de beste grondstoffen voor jouw bakkerij
2. Secuur werken voor consistentie
3. Een goede voorbereiding is het halve werk
Producttip: Koopmans Oliebollenmix Patent Premium.
“Bakkers helpen met de perfecte oliebol van constante topkwaliteit is mijn passie! Zo ontstond het idee om een kant & klare oliebollenmix te ontwikkelen met kampioenspotentie. Dat is gelukt met de Koopmans Oliebollenmix Patent Premium. Deze mix hebben we uitgebreid getest met bakkers. Hun oordeel: significant luchtiger, extra krokant en veel malser dan andere mixen.”
Uit de praktijk: zo bakt bakker Hendri Jonker - oliebollenkampioen 2019 - zijn oliebollen
“Wij geven de voorkeur aan werken met een kant & klare oliebollenmix! Dit klinkt misschien verrassend, maar de Oliebollenmix Patent Premium van Koopmans geeft ons kwalitatief gezien een mooier resultaat. Ook het deeg blijft lang mooi, zodat je deze ook na een tijdje nog steeds goed kunt doseren. Je kunt alleen gist & water toevoegen, maar een écht lekkere oliebol krijg je door hier je eigen handtekening aan te durven geven. Voeg simpelweg toe wat je zelf goed vindt. Met deze combi zijn wij kampioen geworden.”