Kennisartikelen
Lees hier achtergrond- en kennisartikelen van onze bakkers en technologen
Baktechnische tips voor de lekkerste oliebol
Als professionele oliebollenbakker begrijp je als geen ander dat het bakken van de perfecte oliebol meer is dan slechts een ambacht - het is een kunst. In...
Meer informatie over Baktechnische tips voor de lekkerste oliebolDecoreren met pit!
Consumenten kopen met hun zintuigen: een ambachtelijk uiterlijk, de kleur van het product, het aroma en de textuur. Het uiterlijk van een product is dan de...
Meer informatie over Decoreren met pit!De lekkerste koek maak je eenvoudig zelf!
Nederlanders zijn echte koek-eters. Het mooie aan koek is de veelzijdigheid aan smaakvariaties: ontbijtkoek, volkorenkoek, notenkoek, en ga zo maar door....
Meer informatie over De lekkerste koek maak je eenvoudig zelf!Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood
Per 1 juli 2020 geldt het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood, met een overgangsregeling tot 1 juli 2022. Vanwege de enorme variëteit aan broden wil de...
Meer informatie over Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en BroodMeer over Rogge
Rogge wordt veel gebruikt om koek, roggebrood en bepaalde broodsoorten van te bakken. Maar roggemeel en roggebloem zijn een stuk veelzijdiger dan je denkt!
Meer informatie over Meer over RoggeTarwe geen oorzaak obesitas
Los van dat deel van de mensheid die gluten niet of slecht kunnen verdragen, heeft voor het overgrote deel van de bevolking het eten van (volkoren) tarwe...
Meer informatie over Tarwe geen oorzaak obesitas