BBQ Plukbrood
Dit heerlijke BBQ plukbrood is een echte aanrader als bijgerecht bij de barbecue.
Receptuur
Ingrediënten voor het gronddeeg
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| Tarwebloem Artisanaal | 90% |
| Desem | 20% |
| Zout | 1.6% |
| Gist | 1% |
| Panatura Forte | o,5% |
| Italiaanse kruiden | o,5% |
| Water | 50% |
Even bijwassen
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| Water | 5% |
Vulling 1
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| Pijnboompitten | 8% |
Vulling 2
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| Pesto tapenade | 10% |
| Geraspte kaas | 15% |
| Olijfolie | 10% |
Werkwijze
- Alle grond stoffen in de machine en maak een goed afgekneed deeg.
- Vulling 1 erdoor, deegtemperatuur 26°C
- Afwegen in stukken van 1.800 gram en een bulkrijs van 60 minuten opmaken als
een stokbrood niet te strak met behoud van structuur. Tussen kleedjes laten
rijzen voor 30 minuten. - Deegstuk voorzichtig platdrukken en insmeren met vulling 2, en in mooie
gelijkmatige blokjes steken van ca. 2×2 cm - Per vierkante pi-plates van 16 x 16 cm afwegen op 300 gram.
- Na 40 minuten narijs nog wat kaas op strooien.
- Afbakken met voldoende stoom op 235˚C. gedurende ca. 25 minuten.