Spring naar inhoud

BBQ Plukbrood

Dit heerlijke BBQ plukbrood is een echte aanrader als bijgerecht bij de barbecue.

Receptuur

Ingrediënten voor het gronddeeg

INGREDIENT HOEVEELHEID
Tarwebloem Artisanaal 90%
Desem 20%
Zout 1.6%
Gist 1%
Panatura Forte o,5%
Italiaanse kruiden o,5%
Water 50%

Even bijwassen

INGREDIENT HOEVEELHEID
Water 5%

Vulling 1

INGREDIENT HOEVEELHEID
Pijnboompitten 8%

Vulling 2

INGREDIENT HOEVEELHEID
Pesto tapenade 10%
Geraspte kaas 15%
Olijfolie 10%

Werkwijze

  • Alle grond stoffen in de machine en maak een goed afgekneed deeg.
  • Vulling 1 erdoor, deegtemperatuur 26°C
  • Afwegen in stukken van 1.800 gram en een bulkrijs van 60 minuten opmaken als
    een stokbrood niet te strak met behoud van structuur. Tussen kleedjes laten
    rijzen voor 30 minuten.
  • Deegstuk voorzichtig platdrukken en insmeren met vulling 2, en in mooie
    gelijkmatige blokjes steken van ca. 2×2 cm
  • Per vierkante pi-plates van 16 x 16 cm afwegen op 300 gram.
  • Na 40 minuten narijs nog wat kaas op strooien.
  • Afbakken met voldoende stoom op 235˚C. gedurende ca. 25 minuten.