Busbrood met BT80
Wietse Schiere laat u zijn beste tips zien voor een prachtig Busbrood met desem.
Receptuur
Hieronder vindt u de ingrediënten voor het BT80 desem brood
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 100% BT-80 'Puur Lokaal' | 5.000 gram |
| 10% Desem | 500 gram |
| 2% Witbroodpoeder | 100 gram |
| 0.5% Hardbroodpoeder | 25 gram |
| 1.8% Zout | 90 gram |
| 2% Gist | 100 gram |
| 58% Water | 2.900 |
Werkwijze
Volg de volgende stappen voor het perfecte desem brood:
- Mooi soepel deeg maken, deegtemperatuur ca 27°C.
- Afwegen op gewenst gewicht en opbollen/-punten.
- Na ca. 50 minuten opmaken en in de koppels leggen.
- Narijs ca. 70 minuten.
- Voor het inschieten, evt. decoreren met roggebloem en na wens insnijden.
- Bakken met voldoende stoom op 245˚C. gedurende ca. 35 minuten.
De aangegeven baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.