Spring naar inhoud

Busbrood met BT80

Wietse Schiere laat u zijn beste tips zien voor een prachtig Busbrood met desem.

Receptuur

Hieronder vindt u de ingrediënten voor het BT80 desem brood

INGREDIENT HOEVEELHEID
100% BT-80 'Puur Lokaal' 5.000 gram
10% Desem 500 gram
2% Witbroodpoeder 100 gram
0.5% Hardbroodpoeder 25 gram
1.8% Zout 90 gram
2% Gist 100 gram
58% Water 2.900

Werkwijze

Volg de volgende stappen voor het perfecte desem brood:

  • Mooi soepel deeg maken, deegtemperatuur ca 27°C.
  • Afwegen op gewenst gewicht en opbollen/-punten.
  • Na ca. 50 minuten opmaken en in de koppels leggen.
  • Narijs ca. 70 minuten.
  • Voor het inschieten, evt. decoreren met roggebloem en na wens insnijden.
  • Bakken met voldoende stoom op 245˚C. gedurende ca. 35 minuten.

De aangegeven baktemperatuur en baktijd zijn indicatief.