Desembrood
Wietse laat u zien hoe u van Nederlandse tarwe een heerlijk desembroodje maakt.
Receptuur
Dit zijn de ingredienten voor uw gronddeeg
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 100% BT80 | 10.00 gram |
| 20% Desem | 2.000 gram |
| 1,7% Zout | 170 gram |
| 0,5% Hardbroodpoeder | 50 gram |
| 1% gist | 100 gram |
| 62% Water | 6.200 |
Bijwassen
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 10% Water | 1.000 gram |
Werkwijze
- Mooi soepel deeg maken, deegtemperatuur circa 26 C
- Deeg in een met olie ingesmeerde bak storten en circa 90 minuten laten rijzen
- Afwegen op gewenst gewicht en licht opbollen/oppunten
- Na 30 minuten als vloerbrood opmaken
- Narijs circa 60 minuten
- Voor het inschieten eventueel decoreren met roggebloem en insnijden
- Bakken met voldoende stoom op 220 C gedurende circa 35 minuten