Spring naar inhoud

Desembrood

Wietse laat u zien hoe u van Nederlandse tarwe een heerlijk desembroodje maakt.

Receptuur

Dit zijn de ingredienten voor uw gronddeeg

INGREDIENT HOEVEELHEID
100% BT80 10.00 gram
20% Desem 2.000 gram
1,7% Zout 170 gram
0,5% Hardbroodpoeder 50 gram
1% gist 100 gram
62% Water 6.200

Bijwassen

INGREDIENT HOEVEELHEID
10% Water 1.000 gram

Werkwijze

  • Mooi soepel deeg maken, deegtemperatuur circa 26 C
  • Deeg in een met olie ingesmeerde bak storten en circa 90 minuten laten rijzen
  • Afwegen op gewenst gewicht en licht opbollen/oppunten
  • Na 30 minuten als vloerbrood opmaken
  • Narijs circa 60 minuten
  • Voor het inschieten eventueel decoreren met roggebloem en insnijden
  • Bakken met voldoende stoom op 220 C gedurende circa 35 minuten