Spring naar inhoud

Oliebollen

Oliebollen die je geproefd moet hebben! Wietse maakt ze samen met bakker Ivo Vliegendehond.

Receptuur

De ingrediënten voor uw beslag

INGREDIENT HOEVEELHEID
100% Super Patent Kristal 10.000 gram
7% Gist 700 gram
3% Melkpoeder 300 gram
3% Kristalsuiker 300 gram
1% Citroenrasp 100 gram
5% Boter 500 gram
2,1% Zout 210 gram
5% Ei 500 gram
85% Water 8.500 gram

Nog wel even bijwassen

INGREDIENT HOEVEELHEID
10% Water 1.000 gram

Naturel, of toch nog een heerlijke vulling?

INGREDIENT HOEVEELHEID
30% Rozijnen 3.000 gram
10% Krenten 1.000 gram
10% Appelstukjes 1.000 gram

Werkwijze

  • Gist oplossen in water
  • Alle grondstoffen hieraan toevoegen
  • Beslag draaien in planeetmenger 3 min. langzaam en 3 minuten gematigde snelheid 10 % water toevoegen en nogmaals 3 minuten mengen gematigde snelheid.
  • Vulling er door draaien
  • Beslagtemperatuur: 27°C
  • Voor rijs: ca. 25 minuten
  • Dit beslag kan zowel handmatig als machinaal gedoseerd worden
  • Doseren: ca. 65 gram beslag
  • Frituren: ca. 7 min. bij ca. 175°C

 Na het bakken goed laten uitwasemen