Oliebollen
Oliebollen die je geproefd moet hebben! Wietse maakt ze samen met bakker Ivo Vliegendehond.
Receptuur
De ingrediënten voor uw beslag
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 100% Super Patent Kristal | 10.000 gram |
| 7% Gist | 700 gram |
| 3% Melkpoeder | 300 gram |
| 3% Kristalsuiker | 300 gram |
| 1% Citroenrasp | 100 gram |
| 5% Boter | 500 gram |
| 2,1% Zout | 210 gram |
| 5% Ei | 500 gram |
| 85% Water | 8.500 gram |
Nog wel even bijwassen
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 10% Water | 1.000 gram |
Naturel, of toch nog een heerlijke vulling?
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 30% Rozijnen | 3.000 gram |
| 10% Krenten | 1.000 gram |
| 10% Appelstukjes | 1.000 gram |
Werkwijze
- Gist oplossen in water
- Alle grondstoffen hieraan toevoegen
- Beslag draaien in planeetmenger 3 min. langzaam en 3 minuten gematigde snelheid 10 % water toevoegen en nogmaals 3 minuten mengen gematigde snelheid.
- Vulling er door draaien
- Beslagtemperatuur: 27°C
- Voor rijs: ca. 25 minuten
- Dit beslag kan zowel handmatig als machinaal gedoseerd worden
- Doseren: ca. 65 gram beslag
- Frituren: ca. 7 min. bij ca. 175°C
Na het bakken goed laten uitwasemen