Stokbrood
Masterclass over het maken van de beste stokbroden: knapperig van buiten en heerlijk luchtig van binnen.
Receptuur
Dit zijn de ingredienten voor uw gronddeeg
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 100% Bloem 'Puur Lokaal' | 5.000 gram |
| 10% Desem | 500 gram |
| 0.5% Hardbroodpoeder | 25 gram |
| 1.8% Zout | 90 gram |
| 1% Gist | 50 gram |
| 58% Water | 2.900 gram |
Nog wel even bijwassen
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 10% Water | 500 gram |
Werkwijze
- Goed afgekneed deeg maken
- Deegtemperatuur 26 á 27°C
- In een met olie gesmeerde bak laten rijzen ca. 90 minuten
- Afwegen en voorzichtig aan de punt leggen zonder te ontgassen
- Na 15 min. opmaken en tussen de kleedjes leggen
- Na een narijs van ca. 50 min afbakken met voldoende stoom op 235˚C. gedurende ca. 22 minuten.