Spring naar inhoud

Stokbrood

Masterclass over het maken van de beste stokbroden: knapperig van buiten en heerlijk luchtig van binnen.

Receptuur

Dit zijn de ingredienten voor uw gronddeeg

INGREDIENT HOEVEELHEID
100% Bloem 'Puur Lokaal' 5.000 gram
10% Desem 500 gram
0.5% Hardbroodpoeder 25 gram
1.8% Zout 90 gram
1% Gist 50 gram
58% Water 2.900 gram

Nog wel even bijwassen

INGREDIENT HOEVEELHEID
10% Water 500 gram

Werkwijze

  • Goed afgekneed deeg maken
  • Deegtemperatuur 26 á 27°C
  • In een met olie gesmeerde bak laten rijzen ca. 90 minuten
  • Afwegen en voorzichtig aan de punt leggen zonder te ontgassen
  • Na 15 min. opmaken en tussen de kleedjes leggen
  • Na een narijs van ca. 50 min afbakken met voldoende stoom op 235˚C. gedurende ca. 22 minuten.