Stollen
Feestelijke stollen: Wietse Schiere laat u zien hoe u de lekkerste stollen maakt.
Receptuur
Hier vindt u de ingrediënten voor de basis van uw stol
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 100% Koopmans Tarwebloem Springline | 10.000 gram |
| 30% Boterstollenpoeder | 3.000 gram |
| 2% Zout | 200 gram |
| 8% Gist | 800 gram |
| ca. 68% Water | 6.800 gram |
Gebruik deze ingrediënten voor de eerste stap van de vulling
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| 80% Rozijnen | 8.000 gram |
| 30% Krenten | 3.000 gram |
| 10% Fruitmix | 1.000 gram |
| 10 % Gebroken gebruneerde hazelnoten | 1.000 gram |
Dit is uw tweede vulling
| INGREDIENT | HOEVEELHEID |
|---|---|
| Pillen van 150 gram aangemaakt amandelspijs |
Werkwijze
• Goed afgekneed deeg maken, deegtemperatuur ca 26°C.
• Vulling 1 direct doordraaien
• Afwegen op 850 gram en opbollen
• Bolrijs 20 minuten
• Oppunten
• Puntrijs 20 minuten
• Vormen als stol
• Narijs ca 30 minuten in de bakkerij (dus niet in de narijskast).
• Bakken bij ca 200°C, gedurende ca 40 minuten