Stollen
Feestelijke stollen: Wietse Schiere laat u zien hoe u de lekkerste stollen maakt.
Receptuur
Hier vindt u de ingrediënten voor de basis van uw stol
INGREDIENT | HOEVEELHEID |
---|---|
100% Koopmans Tarwebloem Springline | 10.000 gram |
30% Boterstollenpoeder | 3.000 gram |
2% Zout | 200 gram |
8% Gist | 800 gram |
ca. 68% Water | 6.800 gram |
Gebruik deze ingrediënten voor de eerste stap van de vulling
INGREDIENT | HOEVEELHEID |
---|---|
80% Rozijnen | 8.000 gram |
30% Krenten | 3.000 gram |
10% Fruitmix | 1.000 gram |
10 % Gebroken gebruneerde hazelnoten | 1.000 gram |
Dit is uw tweede vulling
INGREDIENT | HOEVEELHEID |
---|---|
Pillen van 150 gram aangemaakt amandelspijs |
Werkwijze
• Goed afgekneed deeg maken, deegtemperatuur ca 26°C.
• Vulling 1 direct doordraaien
• Afwegen op 850 gram en opbollen
• Bolrijs 20 minuten
• Oppunten
• Puntrijs 20 minuten
• Vormen als stol
• Narijs ca 30 minuten in de bakkerij (dus niet in de narijskast).
• Bakken bij ca 200°C, gedurende ca 40 minuten