Spring naar inhoud

Stollen

Feestelijke stollen: Wietse Schiere laat u zien hoe u de lekkerste stollen maakt.

Receptuur

Hier vindt u de ingrediënten voor de basis van uw stol

INGREDIENT HOEVEELHEID
100% Koopmans Tarwebloem Springline 10.000 gram
30% Boterstollenpoeder 3.000 gram
2% Zout 200 gram
8% Gist 800 gram
ca. 68% Water 6.800 gram

Gebruik deze ingrediënten voor de eerste stap van de vulling

INGREDIENT HOEVEELHEID
80% Rozijnen 8.000 gram
30% Krenten 3.000 gram
10% Fruitmix 1.000 gram
10 % Gebroken gebruneerde hazelnoten 1.000 gram

Dit is uw tweede vulling

INGREDIENT HOEVEELHEID
Pillen van 150 gram aangemaakt amandelspijs  

Werkwijze

• Goed afgekneed deeg maken, deegtemperatuur ca 26°C.
• Vulling 1 direct doordraaien
• Afwegen op 850 gram en opbollen
• Bolrijs 20 minuten
• Oppunten
• Puntrijs 20 minuten
• Vormen als stol
• Narijs ca 30 minuten in de bakkerij (dus niet in de narijskast).
• Bakken bij ca 200°C, gedurende ca 40 minuten