Oogst update: Analyse van karaktereigenschappen volgens Wietse Schiere en Cees de Haan
	Oogst 2021 is in de voor Koopmans Meel belangrijke gebieden voor een groot gedeelte van het land . De eerste partijen zijn inmiddels in Leeuwarden gearriveerd en worden gefaseerd ingemengd. Hierbij bemerken we de volgende karaktereigenschappen:
- Opbrengsten per hectare, hectoliter gewichten als mede ook de hoeveelheid eiwit in de korrel staan onder druk. Voortdurende aanscherping van stikstofreductie en ongunstiger weersomstandigheden zijn hier vooral debet aan.
 - Tot op heden verwachten wij dat de water opname gelijk blijft maar in de loop van verdere inmenging kan dit wellicht nog iets veranderen.
 - Kneedtijd zou (iets) kunnen oplopen, zeker niet minder kneden.
 - Bakaard en broodvolume blijven vooralsnog gelijk.
 - Dosering ascorbinezuur, wordt voorlopig op huidig niveau gehandhaafd.
 - Op termijn kunnen deze invloeden door verdere afrijping weer wat normaliseren, één en ander natuurlijk mede afhankelijk van recept en proceskeuze.
 - Oogst 2021 kenmerkt zich door een mooi broodaroma en goede malsheid eigenschappen.