Kennisbank
Lees hier artikelen, blogs en achtergrondartikelen van Koopmans medewerkers.
Baktechnische tips voor de lekkerste oliebol
Als professionele oliebollenbakker begrijp je als geen ander dat het bakken van de perfecte oliebol meer is dan slechts een ambacht - het is een kunst. In...
Meer informatie over Baktechnische tips voor de lekkerste oliebolDecoreren met pit!
Consumenten kopen met hun zintuigen: een ambachtelijk uiterlijk, de kleur van het product, het aroma en de textuur. Het uiterlijk van een product is dan de...
Meer informatie over Decoreren met pit!De lekkerste koek maak je eenvoudig zelf!
Nederlanders zijn echte koek-eters. Het mooie aan koek is de veelzijdigheid aan smaakvariaties: ontbijtkoek, volkorenkoek, notenkoek, en ga zo maar door....
Meer informatie over De lekkerste koek maak je eenvoudig zelf!Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood
Per 1 juli 2020 geldt het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood, met een overgangsregeling tot 1 juli 2022. Vanwege de enorme variëteit aan broden wil de...
Meer informatie over Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en BroodHoe een coatingsysteem een revolutie in smaak kan ontketenen
Heb je je ooit afgevraagd hoe je de eetlust voor eten kunt vergroten? Als het op eten aankomt, willen consumenten genieten, nieuwe dingen proberen, hun...
Meer informatie over Hoe een coatingsysteem een revolutie in smaak kan ontketenenMeer over Rogge
Rogge wordt veel gebruikt om koek, roggebrood en bepaalde broodsoorten van te bakken. Maar roggemeel en roggebloem zijn een stuk veelzijdiger dan je denkt!
Meer informatie over Meer over RoggeKoopmans Batters (deel III) - hechting en samenhang
Batters moeten een aantal belangrijke kenmerken hebben. Twee eigenschappen die belangrijk zijn voor een batter, is zorgen voor een goede samenhang en zorgen...
Meer informatie over Koopmans Batters (deel III) - hechting en samenhangKoopmans Batters (deel II) - Het kernproduct
De kern, het product dat we willen omhullen met een paneercoating, levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de eigenschappen van het eindproduct....
Meer informatie over Koopmans Batters (deel II) - Het kernproductKoopmans Batters (deel I) - Type batters
Veranderende eetpatronen en de vraag naar gemaksproducten vergroten de markt voor gecoate voedingsmiddel. Het aanbrengen van een coating geeft een product...
Meer informatie over Koopmans Batters (deel I) - Type battersTarwe geen oorzaak obesitas
Los van dat deel van de mensheid die gluten niet of slecht kunnen verdragen, heeft voor het overgrote deel van de bevolking het eten van (volkoren) tarwe...
Meer informatie over Tarwe geen oorzaak obesitasCrunchiness is key
Gezond genieten wordt steeds belangrijker en ovenbereiding van snacks en maaltijdcomponenten groeit onder consumenten. Een uitdaging voor producenten van...
Meer informatie over Crunchiness is keyBiologisch in foodservice groeit
In het foodservicekanaal is sinds 2014 een sterkte groei in biologische producten te zien. Foodservice bedrijven spelen steeds nadrukkelijker in op de trend...
Meer informatie over Biologisch in foodservice groeit